RheinEnergie Marathon Köln 2017

Vorig jaar april liep ik zelf in Rotterdam, dit jaar ben ik toeschouwer.
3 clubgenoten en 2 schoonzussen (nou ja, één schoonzus en één bonus-schoonzus) lopen de marathon in Rotterdam. Het is een mooie dag, mooi weer om te kijken en Rotterdam is die dag volledig in het teken van de marathon. Ook supporter zijn in Rotterdam is een mooie ervaring.

Maar ook het marathonvirus begint weer te kriebelen.
Zal ik dit najaar weer….
Wanneer?
Waar?

Al puzzelend kom ik al snel op oktober uit, na april de maand met de meeste marathons. Ik zoek de internationale marathon kalender op maakte een short-list:
1 oktober Keulen
7 oktober Kustmarathon Zeeland
8 oktober Eindhoven
15 oktober Amsterdam
29 oktober Frankfurt
Alle marathons hebben hun voors en tegens. Frankfurt is toch ruim 4 uur reizen.  Zeeland en Eindhoven zijn veel kleinere marathons. In Utrecht zag ik vorig jaar de nadelen van een kleinere marathon.

Dus Amsterdam of Keulen.
Amsterdam heeft veel voordelen. Dicht bij huis, goed te bereizen, bekend terrein en betaalbaar. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan het NK Marathon. Niet dat ik enige kans maak om te winnen, maar wel de mogelijkheid op in het voorste startvak te starten. Ik heb immers een wedstrijdlicentie. Maar ja, vorig jaar liep ik ook al in Amsterdam en hoewel er veel internationale deelnemers zijn, is er in de stad niet echt de marathonsfeer.
Keulen lijkt me dan leuker. De marathon is half zo groot qua deelnemers (ongeveer 5100 in 2016), maar wel veel groter dan Eindhoven of één van de andere Nederlandse marathons (uitgezonderd Rotterdam en Amsterdam). Het parcours ziet er op de kaart leuk uit, een aantal lussen met doorkomsten in het centrum van de stad. De site van de Marathon Köln ademt marathonsfeer.  Keulen is alleen niet op de dag zelf te bereizen, wat Amsterdam wel zou zijn) en Keulen zit twee weken dichter op de zomervakantie.

Ruim een maand twijfel ik welke marathon ik in zal schrijven, ik ben er al uit dat ik er één ga kiezen, tot ik half mei de knoop doorhak en het inschrijfformulier invul:

1 Oktober 2017, mijn eerste buitenlandse wedstrijd…..de RheinEnergie Marathon Köln.

IMG_6978

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close