De schaar in het schema.

Half januari zocht ik een schema voor de voorbereiding op de marathon van Düsseldorf en nu zet ik de schaar erin…hoezo???

Nee, het is niet zo flauw dat ik halverwege het schema ben en een variant maak om ‘de week moet doormidden’. Wel is het een feit dat zeven van de veertien weken voorbereiding erop zitten.

Nee, het is gelukkig ook niet zo dat ik het niet meer ziet zitten of geblesseerd ben dat ik uit teleurstelling mijn schema in stukken knip en weg wil gooien.

De ware reden ligt bij een andere hobby van mij, Facebook prijsvragen. Zeer regelmatig doe ik mee aan prijsvragen en soms worden mijn inzendingen beloond met een leuke prijs.


Via Isostar Nederland heb ik twee startbewijzen gewonnen voor de Zandvoort Circuit Run en Plutosport (in samenwerking met New Balance) beloonde mijn inzending met twee startbewijzen voor de NN Marathon Rotterdam. Met mijn loopmaatje Dirk kies ik twee keer voor de langste afstand, dus in Zandvoort een halve marathon en in Rotterdam een hele.

Zowel in de voorbereiding op de Marathon van Rotterdam in 2016 als die in Keulen liep ik een halve marathon en schrapte daarvoor een lange duurloop van mijn schema. Geen vreemde keuze. Volgens mij een keuze die veel meer marathonlopers maken. Waarbij het ook wel weer lekker is om na een aantal weken lange duurlopen een wedstrijdje te lopen.

Alleen na het berichtje van Plutosport dat ik in Rotterdam mocht lopen en de keuze kreeg tussen een kwart of een hele marathon moest ik wat langer nadenken. Het eerste wat ik deed was op mijn schema kijken. Op 8 april stond een lange duurloop van 32km. Een hele marathon is ‘maar’ tien kilometertjes meer.
Als lange duurloop een hele marathon lopen, kan dat? Het is wel de #mooiste marathon zoals ze in Rotterdam nu zelf zeggen. In ieder geval qua publiek en beleving de mooiste van Nederland.
Als ook Dirk enthousiast is om in Rotterdam op 8 april een hele lange duurloop van 42,2 kilometer te lopen denk ik: waarom ook niet, ik doe het gewoon.

Dus:
8 april loop ik in Rotterdam mijn vierde marathon (in duurlooptempo) en 29 april mijn vijfde in Düsseldorf!!! 

Een onwijs gaaf plan, waarvan ik hoop dat de betekenis van onwijs wel de tweede is uit de Dikke van Dale en niet de eerste:

on·wijs (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1. dwaas, onverstandig
2. (informeel) heel ergonwijs gezellig

Na het afgelopen weekend zat ik naar de tweede helft van mijn schema te kijken en de data voor Zandvoort en Rotterdam. De komende week is weer een ‘rustige’ week. Op de datum van Zandvoort staat een lange duurloop van 32km en voor Rotterdam zitten twee pittige trainingen. Niet echt ideaal.
Omdat week 6, de wintersport, ook al een rustige week was heb ik die nu nog niet nodig. De schuifpuzzel in mijn hoofd begint…

d0377f50-1fa5-477e-8834-9d5a57ea13c1

Als ik in week 8 de trainingen van week 9 doe, in week 9 die van week 10, week 11 met uitzondering van de lange duurloop (Rotterdam) naar week 10 verschuif en in het gat dat dan ontstaat de trainingen van week 8 plak….ik pak een schaar en plakband en ja hoor, na vijf minuten heb ik een aangepast schema. Aangepast aan de halve marathon van de Zandvoort Circuit Run en de marathon van Rotterdam.

IMG_1009

Op papier past het:

IMG_1007.JPG

Wel zal ik na Rotterdam moeten kijken waar ik sta en welk schema is ga volgen voor week 12, 13 en 14 van mijn voorbereiding op de METRO marathon Düsseldorf.

Ik heb heel veel zin in dit plan en hoop dat het leidt naar twee marathon finish-medailles in drie weken!

 

2 gedachten over “De schaar in het schema.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close