Rondje Amersfoort

Daags na het veroveren van mijn eerste podiumplek bij de clubkampioenschappen cross staat al weer een lange duurloop op het programma, 28 kilometer.

Met Jos meld ik mij om 9.00 uur bij Dirk voor een rondje om Amersfoort. Eind december liep ik dit rondje nog zonder schema en zonder Jos en Dirk. Nu ga ik, op verzoek van mijn trainingsgenoten, op herhaling.
En dus vertrekken we vanuit het Soesterkwartier richting de Stichtse Rotonde. We laten alle huizen in Amersfoort links liggen en lopen dus tegen de klok in.

IMG_2585 (1)

De omstandigheden om te lopen zijn ideaal.
Voor ik het door heb zijn we ruim twintig kilometer en twee gelletjes verder en lopen we Nieuwland al weer in.

IMG_2589

De wekelijkse versnellingen lopen we langs de Bunschoterstraat en als we weer voor het Soesterkwartier staan, kiezen we er voor om ook het laatste lusje te maken, zodat ook Jos en Dirk een heel rondje om heel Amersfoort op hun naam hebben staan.

IMG_2588 (1)

Kon het lopen maar altijd zo vanzelf gaan. Tempo en hartslag heel constant. Waarvoor ik van trainer Gert een compliment krijg via de Polar Flow app.
De bijna 5 kilometer die we meer lopen dan op het schema staan ziet hij dan ook door de vingers (als we beloven dat we niet te overmoedig worden).

Aan het eind van ons rondje Amersfoort hebben we het over de route van vandaag en ook waar we allemaal al geweest zijn de afgelopen elf weken in onze marathonvoorbereiding. Het is bijna niet meer terug te halen. Dus pak ik mijn fietskaart, de Polar Flow data en een blauwe markeerstift….
IMG_2602

Na alle lange trainingen wordt ik dinsdag blij als ik zie wat er als baantraining op het programma staat: 3 series van 5 x 400 meter met 100 meter dribbelpauze, waarbij elke 400 meter in een serie sneller moet dan de voorgaande. Mede omdat de baantraining tijdens de marathonvoorbereiding geen volle bak is, lukt het uitstekend om aan de opdracht te voldoen. Heerlijk dat het gevoel voor tempo goed zit.

Tijdens één van de dribbelpauzes informeert Frank hoe het staat met de marathonvoorbereiding. Erg goed, zeg ik. Zeker de laatste lange duurloop rond Amersfoort en de zware tempoblokken van de donderdag ervoor dragen bij aan dit antwoord. Met zijn volgende vraag daagt Frank mij uit: wat word je eindtijd?
Zonder twijfel zeg ik: 3 uur 15. De moeilijke vraag van eind september is na elf weken trainen minder moeilijk geworden. Zonder grote tegenslagen in de verdere voorbereiding start ik in Rotterdam op het 3 uur 15-schema.

Donderdagavond starten we tempoblokken voor de afwisseling een keer in het Soesterkwartier. De training lijkt op papier makkelijker dan vorige week: 15′ H / 15′ D1 / 30′ D2 / 10′ H / 15′ D2 / 10′ D3 / 15′ H. Onderschatting ligt op de loer, maar daarvan ben ik me bewust.
Ondanks dat we een mooie route plannen, via de stad / Muurhuizen, Utrechtseweg, langs de oude rijksweg, Soestduinen, Soest en langs de Eem weer terug naar het Soesterkwartier, ben ik er met mijn hoofd niet helemaal bij. Misschien veel en intensieve gesprekken (zonder erg) op kantoor de afgelopen dagen. En dus loop ik zonder veel na te denken achter Dirk en Jos aan. Mijn benen voelen ook niet helemaal top, maar dat heeft waarschijnlijk met elkaar te maken. En als we na iets meer dan een uur weer aan moeten zetten voor de tweede keer naar hartslagzone D2 zou ik eigenlijk wel weer thuis willen zijn. Het tweede deel in de hoogste zone wordt dan ook heel zwaar. Ik laat Dirk en Jos ook los en sluit in de herstelzone pas weer aan. Ik ben blij als we weer terug zijn. Na twee weken en zeven heerlijk lopende trainingen en rij zit er nu een mindere bij. Kan gebeuren. Wel hou ik aan deze avond een foto over van de mooi verlichtte Koppelpoort.IMG_2608

Gelukkig  kijk ik al weer vooruit. Met dank aan Reis je Fit (van de NS) op Facebook (hoera, prijs!) ben ik in het bezit van het Hardloperskookboek en het boekenweekgeschenk. En daarmee kan ik zondag met de trein reizen zonder er uit gezet te worden omdat ik niet goed incheck. Dus hopen dat ik nu wel Utrecht CS haal!

IMG_2609

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close